Τάσεις ψηφιακού σχεδιασμού

  1. Φωτεινά, έντονα χρώματα

Τα φωτεινά και έντονα χρώματα θα αποτελέσουν ένα δυναμικό και υπερήφανο χαρακτηριστικό για τους σχεδιαστές το 2018. Με τις νέες δυνατότητες SVG σε μορφές γραμματοσειρών OpenType, οι γραμματοσειρές χρώματος στα ηλεκτρονικά μηνύματα μάρκετινγκ γίνονται όλο και περισσότερο δημοφιλείς.

  1. Επανέρχεται η μόδα της δεκαετίας του ’90

Μπορεί να έχετε δει ήδη καταστήματα, διακοσμημένα με στυλ του 90’.Η μόδα και οι εικόνες της δεκαετίας του ’90 θα είναι μια τεράστια τάση το 2018. Σκεφτείτε το web design με φωτεινά χρώματα σε σκούρα φόντα!

  1. Δεν θα υπάρχουν πια στερεότυπα για το φύλο

Όλο και περισσότερα brands  θα ξανασκεφτούν την απεικόνισή των ξεπερασμένων ρόλων των φύλων. Η Unilever έχει ανακαλύψει ότι οι γυναίκες δεν σχετίζονται πλέον με την εικόνα-τέλεια νοικοκυρά. Αναμένεται να δούμε μερικές ανανεωμένες ιδέες για το πώς παρουσιάζεται το φύλο στις διαφημίσεις του επόμενου έτους.

  1. Το πορφυρό χρώμα – εξαιρετικά βιολετί

Το χρώμα του 2018 και στα facebook post, και σε εικόνες αλλά και σε γραμματοσειρές σύμφωνα με έρευνες του θα είναι το πορφυρό.

  1. Διαίρεση ιστοσελίδας- διαχωρισμός σελίδας

Παρόλο που αγαπάμε μια μεγάλη εικόνα(banner) στην αρχική σελίδα του site μας, το 2018 θα αρχίσει να αλλάζει αυτό με περισσότερα σχέδια διανομής ιστοσελίδας . Τα σχέδια διαχωρισμού σελίδων είναι ιδανικά για να δημιουργήσουν οπτικά ίση σημασία στις σελίδες προορισμού ή στην αρχική σελίδα σας.

  1. Διώξτε το άγχος

Το 2016 ήταν ένα πολιτικά χαοτικό έτος. Το 2017, προσπαθούσαμε ακόμα να ανακάμψουμε. Αλλά σύμφωνα με το Facebook, το 2018 θα είναι το έτος που επιδιώκουμε να αποστασιοποιήσουμε το άγχος μας. Ιδανικό για να το πετύχουμε αυτό είναι οι τάσεις σχεδιασμού, με απαλές, χαριτωμένες εικονογραφήσεις και θετικές δηλώσεις.

Υπάρχουν πολλές τάσεις σχεδιασμού στη βιομηχανία ψηφιακού μάρκετινγκ και είναι δύσκολο να αναφερθούν όλοι τους, αλλά αυτές οι 6 είναι μερικές που αναμένουμε να είναι δημοφιλείς το 2018.